Žena je ženi vuk

Imala sam silnu želju da ovde bude [18+] priča. Ali nije.

Umesto nje, hoće mi se da pišem uopšteno o ženama. Ne ljubavnicama kao ljubavnicama. Ženama. O borbi za teritoriju, ne zbog želje i potrebe, već zbog ega. O knjiškim moljcima koji su naivni i nevini dok ih neko ne čačne. I o kučkama koje im čačkaju sigurnu zonu. Hoće mi se da pišem kako se osećam svaki put kad mene ovako kučkastu prejebe nevina i naivna. I hoće mi se da kažem naglas da ako je ovo do sad bio rat “ispod stola”, sad više nije.

 

Njega neću ni spomenuti. Nope. Jer ovo više nema veze sa njim. Ovo je rat između nas i njih.

 

Ono da “retki nađu retke” možda važi u muško-ženskim odnosima. Kada su žene u pitanju, nekako… hm… nađu se slične. O, nađu se. I ne samo da se nađu… Povežu se. I zajedno prave sranja. Jer “sličan se sličnom raduje”, zar ne?

Čini mi se da sam u svakoj fazi svog života oko sebe imala žene koje su bile u istoj ili sličnoj životnoj situaciji. “To je u redu“, rekla mi je Dajana. “I najbolje moguće. Jer tako uvek kraj sebe imaš ljude koji te razumeju. I koji su tu da te podrže i podignu“. I da, u pravu je ta moja mudra Dajana. Bitno mi je i znači mi kad kraj sebe imam nekog ko tačno zna kako se osećam. Tad mogu da delam bolje. Tad mogu da napravim veći haos. Kraljica drame. Mala od Skandala, dame i gospodo.

Moja Biljana recimo nije imala nikog kad je uletela u vezu sa svojim Draganom. Nije imala nikog kad mu je rodila dete. Čekala je i čeka, jer nije imala nikog da je pogura da napravi haos i da se on odluči između Gđe i nje. Na sreću, ja imam nju. 13godina kasnije, ja imam nju. Učim iz njenih grešaka. Ne čekam. I planiram da napravim haos. Možda ga i pravim sa ovim blogom već? Možda nedovoljno samo. Pas jauče zbog eksera koji ga bode jer ga ne bode dovoljno da bi se pomerio, zar ne? Hm…

Ali ne radi se o haosu. Radi se o tome što čačkamo ljude za koje nismo sigurni kako će da reaguju. Npr ja sam počela blog kada je iVana počela da čačka mene. Nisam htela da je čačkam direktno, nisam videla svrhu toga. Trebalo mi je da se izduvam. A onda je ona nastavila da me čačka. Pa je onda Zlatko rešio da žrtvuje mene. Ja sam nastavila da pišem. A ona da me čačka. Što sama, što preko prijateljica. Sad je pak napravila korak napred. Sad se udružila sa starim neprijateljem. “Slučajno”.

Ko bi rekao da će tako smerna i čedna iVana tako brzo naći novi posao? Dobar posao. I ko bi rekao da je za taj isti posao zaslužan čist seks? Ja ne bih. Očekuj neočekivano je na snazi izgleda. Jel ja, kad kad znam kako je dobila posao, stvarno mislim da neće otići korak više? A čačka me i dalje? Više ne mislim.

A kako sam uvek govorila ono što mislim… Neka igre počnu. Ali ovaj put zapravo.

Priznaću vam nešto – čak i kad nisam u pravu, moje prijateljice će me podržati. Skrenuće mi pažnju na posledice, sagledati neprijatelje iz uglova iz kojih ja ne mogu i početi da mi čuvaju leđa i kad gledam i kad ne gledam. A ja ću delati.

Možda bih, kad završim sa iVanom, mogla početi čuvati leđa Biljani. Da joj na uslugu uzvratim uslugom. 13god bez haosa, u životu koji je odavno zaslužio haos, je previše.

Dobrodošla 2017ta. Već ti se radujem.

 

 

 

 

Od istog autora:

Leave a Reply