Srećna porodica

Zamislite ironiju… U popodnevnoj šetnji jedna potpuno slobodna žena, iliti ja, ruku pod ruku sa jedinim čovekom sa kojim sam razmenjivala nežnosti otkako Zlatko i ja nismo zajedno za zvanične kanale, dok nam u susret ide srećna porodica sačinjena od vrlo oženjenog Njega i gle čuda, iVane – njegove žene koja nije jedina sa kojom je on razmenjivao nežnosti otkako nije zajedno sa mnom, za iste zvanične kanale.

Istini za volju, smešno mi je.

Gledam ga kako me guta pogledom tek na trenutak zagledajući tipa pored mene. Da li je uspeo da se ubedi da je isti fatamorgana iako me tip, potpuno nesvestan koja “srećna porodica” je u pitanju, štipka za rame i smejulji se kao trinaestogodišnjak? Znam, čipkom obrubljena haljina ista je ona koju nosila sam samo za Zlatkove oči kad išli smo u Paraćin na odmor, a sandalice su iste one koje mi je lagano sazuvao ljubeći mi unutrašnju stranu butina. Svesna sam svega. Čak i onoga što drugi misle da ne vidim. Recimo, svesna sam njene puštene kose i uskih farmerica koje naglašavaju spljošteno dupe koje mi je okrenula kako ne bi morala da me pogleda. Jednako kao što svesna sam da je trka bila način da me deca ne vide.

Ono čega ona nije svesna je da sam prošla namerno ne privlačeći pažnju zbog mira te iste dece. Kao da je teško čučnuti i reći: “Zdravo lepotice! Jesi me poželela? Jer ja tebe jesam!”, a zatim priviti dete u zagrljaj ukoliko želim da napravim scenu. Ne, nije bio trenutak. Ne znači da jednom neće doći taj dan, ali sad, sad definitivno nije bio taj trenutak.

Moram vam ipak priznati nešto. Taj nivo samokontrole koji iVana ima me oduševljava. Zaista me raspamećuje. Ja npr dok sam zajedno sa Zlatkom, bilo za zvanične ili nezvanične kanale, moram da znam sa kim, kad, kako. Apsolutno ne bih podnela da razmišlja o nekoj drugoj u mom krevetu niti da me kreše bez zaštite nakon neke od svojih avantura. Dok smo bili jedan-na-jedan, mogao je sa mnom šta je hteo. A kad nismo…

I zato ne mogu da se ne zapitam kako je podnela tu noć. Da li je umirala u sebi dok je kresao do iznemoglosti želeći da mi se tako osveti što me je video sa njim, ili je pak pokušavala da me potisne iz njegovih misli potpuno nesvesna da – šta god radila, nikad neće biti ja?

Možda tu noć seksa nije ni bilo… Moje matematičko srce mora priznati da šanse za to su 50-50. Jednako kao što su u tom slučaju podeljene 50-50 između momenta u kojem je izdrkao razmišljajući kako je on taj koji me jebe i momenta kada je drkao na ideju da me momak sa kojim sam šetala jebe.

Ne, verovatnoća i statistika kažu da se tu noć nije desio njihov seks iz ljubavi niti da je prošao ijedan sekund u kojem je on prestao da misli na mene.

Ali hej, super je znati da je pretvaranje da su srećna porodica otišlo toliko daleko da neko ko ih ne poznaje, a i neki koji ih poznaju – mogu biti prevareni.

Jedino je šteta što… Taj lažni osmeh nikad neće postati pravi. A s obzirom na količinu muda koja je potrebna da se istina prizna, godine i godine nesreće su pred njima. Mora da su baš dobro zajebali stvar u nekom prošlom životu…

Od istog autora:

Leave a Reply