Bajka

Već mu poznajem miris. Osetim ga dok se penjem u stan i radujem mu se. Radujem se kao dete, radujem se Njemu, vremenu koje ćemo provesti zajedno i onom osmehu koji će se zadržati čak i kad ode.

Jer iskreno, samo to je i bitno.

Odbacila sam stege starog života, shvatila i prihvatila da ako ne sad i odmah – kad ću? – i počela uživati punim plućima. Zar su tračevi koji nas okružuju i ljudi koji ne razumeju bitniji od toga da se moja duša oseća kao da našla je mir? Zar nisam zaslužila da čak i kad sam sama, imam taj osećaj posebnosti? Hej, nigde ne piše da mora da je stvaran drugima. Bitno da stvaran je meni. Njemu. Nama.

Svakim korakom, bliže sam mu. Stigao je u stan pre mene i mogu da ga zamislim kako se baškari na krevetu i jede smoki. Uključio je neku laganu muziku, popalio sveće i čeka me.

Da, u pravu sam. To mi mami osmeh na lice, jer da – ja sam ljubavnica. Žena kojoj titra.

I ma koliko da mi je stalo do njega, vrlo sam dobro svesna da – iako kao ljubavnik sjajan – kao stalni partner totalni je promašaj. Uvek sam se pitala šta bih radila da jeste tu zauvek, a ne samo u ukradenim trenucima. Uvek sam se pitala kako bih ga obuzdala i kako mu se uvukla pod kožu dovoljno da ne vidi druge žene. Ili makar da ih ne pipa. I uvek sam dolazila do istog odgovora – nikako. I zato, samo zato, bila sam srećna što sam ljubavnica, a ne žena.

Zato, samo zato, bila sam srećna što ne moram da razmišljam postoje li na tržištu lekići od kojih mu se neće dići i što nisam ja ta koja će da mu ih servira u kafi.

Ja sam bila ona sa kojom je mogao da uživa, sa kojom je mogao da se opusti i ne razmišlja, ja sam ona koju je voleo, zadovoljavao i odlazio kući pre nego što je stigao da postane naporni nervčik koji će me izuvati iz cipela. Ja sam bila na dobitku. I koristila sam ga i koristiću ga dok god mi bude lepo. Dok god mi bude stavljao osmeh na lice i dok god mi titra.

Ljubavnica. Ne glupača. Neko ko koristi, ne neko ko je iskorišten. Ja, u punom svom sjaju. Jednako kao i on.

Jer samo zato, to je savršeni spoj.

Samo zato, to je bajka.

A ko još sme bajkama da sudi… 😉

Od istog autora:

Leave a Reply