Veruj i dobićeš

stan #scandalicious #malaodskandala

Taj decembar je osim prvog snega doneo i moj prvi baš baš ozbiljan korak sa Zlatkom.

Još dok sam ga slušala kako priča da je sa četiri drugara imao stan u koji su dovodili devojke i kako je uživao u istom, palo mi je na pamet kako bi bilo divno da mi imamo naš kutak. Daleko od Dragana. Daleko od iVane. Mesto u kojem ćemo uživati samo nas dvoje. Zlatko je na ideju reagovao pozitivno.

– “Znaš, svih ovih godina, nadao sam se studentkinji koja će imati stan tu negde pored firme, da mogu da se iskradem. A onda sam našao tebe“.

“Realno, upisala sam master, tako da – imaš svoju studentkinju, baš kao što si se i nadao”, šapnula sam mu dok je jezik klizio ivicom njegovog uha izazivajući mu meškoljenje u stomaku.

– “Moram paziti šta želim, uz tebe mi se sve ostvari”, rekao je po ko zna koji put i moje usne su pronašle njegove. Štipnula sam ga za guzu i njegov uzdah propratila sam sa: “Bukvalno imam još pet minuta”, žaleći što moram na sastanak.

– “To mi je dosta. Uz tebe, to mi je dosta. Čekam te na našem mestu”, čula sam dok je izlazio iz kuhinje u kojoj smo do tad stajali.

“Srećom sam u haljini”, prošlo mi je kroz glavu dok sam pokušavala da smanjim odjek sopstvenih štikli žurno koračajući ka mestu gde je Zlatko već čekao, spreman da me uzme celu.

***

Razlika između mene i studentkinje bila je očigledna. Bar meni. Studentkinja bi se možda zabavljala tako što bi ga izvlačila sa posla – ja sam ga na poslu imala svakako. Zato se pregledanje oglasa svelo na traženje stana u našem košiluku. Da, nas četvoro nesređenih živeli smo bezmalo jedni pored drugih. Zašto bi onda uopšte gubili vreme na put do bilo gde? Izađeš iz kuće i za 5min si u zagrljaju osobe do koje ti je stalo… Komplikovanje života jeste deo mog šarma ali, ovog puta bilo bi zaista besmisleno.

Puka sreća, sudbina ili neko od gore ko vidi sve, našao nam je stan u komšiluku po niskoj ceni. “Šarmantan stančić sa pogledom na krovove Naselja, idealan za one koji su u žurbi i ne provode puno vremena tu, već im je potrebno mesto za beg od stvarnosti – troškovi uključeni u cenu”. Ha! Stvari su se nameštale za Zlatka i mene samo tako…

Sve oko organizacije prepustio je meni i ja sam sa uživanjem sređivala prostor nadajući se da će mu se svideti. A on je, znala sam, iz sve snage verovao u moj ukus. “Sviđa mi se sve na tebi. I do sad nisi napravila nijedan pogrešan korak, tako da uopšte ne želim da se mešam”, rekao je i zaista se nije mešao u odabir bilo čega. Sveće, čaše za vino i seksi veš, bili su prvi na spisku stvari koje treba odneti u stan. Jer sa tim, bila sam potpuno spremna za avanturu. Trebalo je overiti stan. I naravno, šta je bolje za to od još jedne radne subote…?

– “Znaš gde?”, pitala sam, pružajući mu zeleni ključ od stana. “Za slučaj da iVana posumnja“.

– “Ti si divna. Na sve si mislila. Mogu i da joj dam auto ako treba, peške sam tu za par minuta, lokacija je sjajna”.

Da, na sve sam mislila.

Meka posteljina za maksimalan užitak, veliki peškiri i “Happy Time” kupka da se osvežimo pred odlaza kući. Sveće. Muzika. I frižider samo za smoki i coca-colu bez kojih ne funkcioniše.

Mislila sam i na to kako će mi biti teško izvući se iz njegovog zagrljaja i otići kući umesto da utonem u svet snova pored čoveka kojeg volim. I bila tužna jer sam u tom trenutku zaista verovala da se to nikad neće ostvariti.

Srećom, pogrešila sam. Hvala lakovernoj iVani. Hvala Paraćinu.

Od istog autora:

Leave a Reply