…ja kad volim leti perje…

Iskreno, rođendani su baš zajebana stvar.

Sumiraš. Analiziraš. Sumiraš. Shvatiš i šta ti nedostaje i ko ti nedostaje.

I onda se zapitaš – vredi li? I onda sebi kažem – Da ne vredi, ne bi bilo bloga, zar ne? I počnem da prevrćem po uspomenama. A bilo ih je…

I jedini zaključak do kojeg mogu da dođem je – ok, kreten si. A onda sebi dam jedini pametan savet koji mi pada na pamet – osveti se sebi tako što ćeš se popljuvati javno i priznati da voliš skota. A onda napravi plan pisanja. I nemoj da zaboraviš nijedan detalj. Jer onda kad završiš sa pisanjem, završićeš i sa njim i bićeš konačno slobodna.

I nemoj lagati. Ni sebe ni druge. Piši samo ono o čemu imaš – dokaz. Da, zajebano je kad si ono žensko koje čuva sve poruke bilo da su sms, skype ili viber. Ili kad si jedna od onih koja nakon raskida, zbog straha, a po njegovoj ideji počinje da snima pozive… A onda se čujete i on spomene sve. Baš sve. I ukopa se sa svakom reči… Ili kad si ti ta koja čuva račun iz hotela u kojem ste odseli, a gde pišu svi podaci jer njemu nije bio problem da da ličnu kartu iako si ti insistirala da budu samo tvoji podaci, o ti glupo žensko… Vidiš da ti je zatrebao taj račun za nešto… Npr ako te tuže za neistine. A ti samo istinite stvari pišeš i gle čuda – baš svaku možeš da dokažeš. Jebeno je kad ne znaš da pišeš iz glave jer nemaš maštu i kad samo umeš lepo da ispričaš sve događaje… baš onakve kakvi su bili…

Pa, da krenemo… Zamislite da je ovo sadržaj bloga Male od Skandala. Jer…

…iza svake stavke se krije priča. Ako još uvek nije na blogu, biće.

Jer ništa nije opasnije od neispričane priče.

Dobrodošli.

 • Upoznali smo se na poslu.
 • Iako oboje u braku, oteo me je svom prijatelju… zarad ljubljenja… puno ljubljenja… Gđa ne voli da se ljubi. Jbg.
 • I da, imali smo aferu nešto preko godinu dana.
 • Seks je bio sjajan, isključivo u vreme baleta… Ili dok je tašta čuvala decu… Smatrao je da gđa nije dovoljno dobra majka. Možda zato što je bilo baš briga da li deca spavaju otkrivena, ko ih čuva ili šta jedu. Priznajem da sam ovo uzimala sa rezervom. Sve do jednom. Dok njeno sopstveno dete nije potvrdilo priču. Tužno, zar ne?
 • Ipak, šta očekivati od braka do kog je došlo jer je mlada trudna?
 • Doduše, to što je imala seks sa njim i sa svojom drugaricom umnogome je doprinelo tome. Nažalost, trojka se nije ponovila.
 • A on je ispao frajer za razliku od njenog brata koji se nije oženio svojom trudnom devojkom…
 • Za razliku od trojke, četvorka se ipak, desila, sasvim slučajno sa parom iz grada u kom je gđa dobila novi posao, a u njihovom stanu, kako bi se gđa osećala prijatno. Treba sačuvati brak bez da se rodi još jedno dete jbg. Zar nije ironično što mala koja jeste spašavala brak ima moje ime?
 • I možda je to bratovo dete profitiralo, možda se udostojila da prizna da postoji i da ga ipak s vremena na vreme poseti? Mada, ako zaista ne brine ni o svojoj deci kako on kaže… suuumnjaaam.

Ali da ne preskačem i ne izvodim zaključke gde im nije mesto…

 • Naše kresanje po autu i javnim toaletima nije moglo da traje u nedogled – uzeli smo stan.
 • I imali smo plan da svaki put kad ne dođe, ostavi novce u kasu, da mogu da kupim cipele. Recimo, imam jedne sjajne zelene. Visoka štikla. Seksi. Pfffff. Ubijaju.
 • A onda… onda smo prestali da koristimo zaštitu. Nakon što je skinuo burmu 4 meseca ranije, i nakon što smo zakupili stan 2 meseca ranije… Huh to mi je baš bio veliki korak. I neočekivan, priznajem. Mada, jeste spominjao da on ne bi imao ništa protiv još jednog deteta iako ona ne želi… 
 • Da, ne mogu da imam dece, priznajem. To mu ide u prilog. Mada, jesam ostala trudna sa njim… Reče čovek da veruje u ono da do trudnoće dođe kada dvoje žele dete i da mi zato sa mužem nije uspelo… Podsvest, ili tako neka glupost, objasnio mi je na primeru…
 • “Odradili” smo par lepih subota… Neke u stanu na dan, neke u našem stanu… Uvek sam se pitala kako joj objasni da na posao ide u trenerci i kako ona to proguta…? Jbg… Valjda jednako kao kad kaže da ide da trči, a onda onako znojav posle seksa ode kući… istrčan.
 • Znam da joj je za osmi mart kupio cveće… Priznajem, ja sam ga nagovorila iako je rekao da joj nije isto kupio godinama. Nisam htela da posumnja da ima ljubavnicu. Ipak, nisam očekivala da će probati da se poseksa sa njom, glupo žensko. Hvala joj na intuiciji. Nikad nikom nisam bila toliko zahvalna zbog lošeg seksa koji je izazvao toliku nervozu da je on uspeo da se požali ljubavnici kako “ne možeš više da pojebeš ni sopstvenu ženu, što joj dublje stavljaš prst u pičku, ona sve suvlja”. Izvinjavam se na vulgarnosti, samo… Taj osećaj “dođavola, povratiću” koji sam imala onda. A imam ga i sad kad se setim toga… Što ja ono njega volim?
 • Da, padala sam na ono kad je govorio da bi voleo da je oženjen ženom kao što sam ja. Ipak bih ja sa njim otišla da kupim taj parfem o kojem je toliko pričao… Čoveče, pitam se da li je ikad otišla da mu kupi taj parfem ili ga je do kraja iskulirala? Neke stvari prosto ne možeš da znaš… Mada, pošto nikad nije vratio burmu, a nedavno sam ga videla Ne verujem. Kao što jednom prilikom reče, gđa je poprilično samoživa.
 • I nije baš da ni ja nisam svingerski tip… Ti parovi sa kojima se on kresao, svih pet komada huh… da sam ja jedna od tih žena… i ja bih uživala. Doduše, samo jedan par je iz našeg grada.  Razmišljala sam da pitam tu gđu kako uopšte nagovoriš muža na tako nešto, ali se žena iz tog para druži sa njegovom gđom pa je to sukob interesa. Da, znam da se nisu poseksali svi međusobno dok smo mi bili u vezi mada… jeste on predlagao da se poseksaju sa njima, samo se gđi nije sviđao taj tip A ženska je bomba da se razumemo, nju su oboje hteli… Jasno mi je što on balavi za njom i dan danas. Jebote, kako to krije na porodičnim druženjima? A dobri su baš… posle svingeraja, izgleda da se gđa samo dotičnoj pohvalila Nekad mi je stvarno žao koliko je naivna…
 • Doduše, izgleda da par nije naivan pošto su izgleda saznali i za mene kad sam završila na hitnoj pa sam dobila izvesni cd koji je On oteo od mene… Reče mi da je na njemu snimak seksa Verovatno svingerskog… Nisam dobila priliku ikad da otvorim isti.
 • Ali je on posumnjao na gđu. I prevrnuo joj mail, facebook i sve gde je kročila online. Jel nije glupo imati posebne naloge za logovanje na komp ako ti muž zna šifru? I što ti ne znaš muževu?
 • Dobro, njega tu razumem. Ipak je on imao naloge za seks po društvenim mrežama. Znam, i ja sam se šokirala kada sam dobila mail sa slikama njegove kite u krupnom planu, a gde se vidi njihova soba, lepa prugasta posteljina… Nikad je neću kupiti definitivno… Čuvam tu sliku kao podsetnik.
 • Još veći šok je bio što je u poruci koju sam primila ja, bila i gđa. Nešto tipa, da se upoznamo međusobno i da upoznamo čoveka koga volimo.
 • Srećom, uspela sam da mu javim na vreme kako bi on to izbrisao i blokirao taj nalog da ne može više da joj šalje. Pitam se da li je ikad ušla u blokirane facebook ljude i zapitala se ko je lik koji je blokiran? Joe… Ujebao si nas sve, ko god da si. 
 • Nakon njega, On je postao oprezniji. Npr nije više dovodio decu da se družimo.
 • Ipak, nadam se da se i dalje igraju Frozen lutkama koje sam im kupila
 • Nije više pozajmljivao moj auto.
 • Verovatno je i njoj prestao da priča o meni, pošto sam mu napokon izbila iz glave ideju da joj ja budem učiteljica za neku novu profesiju jer sam se istom bavila…
 • Doduše, ona jeste dobila novi posao. Uz preporuku žene čiji je muž ljubavnik moje najbolje prijateljice. Mali svet, čista slučajnost, sigurna sam.
 • Šteta što se nije pokazala i što je ostala bez istog. Mada, verujem da se toj ženi isplatila pošto joj je dala preporuku za sledeći posao
 • Ono što nikako ne mogu da shvatim jeste kako nekom prodaš priču da ideš na poslovni put nakon što daš otkaz? I nestaneš na tri dana? A i ono… Da si stvarno na poslovnom putu, jel bi mogao da požuriš vozača da bi stigao kući na vreme da ti žena ide na koncert u drugi grad? Ma daj…
 • Da, taj put… uh… božanstveno je bilo… Seks bez prestanka… Odmor… Naša prva, ali ne i poslednja zajednička fotografija
 • Da, namerna zajednička fotografija. Ne jedna od onih koje sam dobila kao ucenu da će biti objavljene ako ga ne ostavim, a na kojima sam polu-gola. Pitam se, a kako bi onda taj neko njega opravdao jer se ipak vidi i on… recimo u momentu u kojem otključava moj stan. Ili dok se ljubimo… Hej, nikad nisam mislila da ću imati fotografiju gde se ljubimo. Hvala Joe. Ili gđo koja me nerviraš, a praviš se da ne postojim.
 • A znam da zna da postojim. Mislim, jel stvarno misli da su prijateljstva jednostrana? I da kad se žali drugarici, a ne želi istu da sasluša, da ona neće iskoristiti prvu priliku da istrtlja sve što zna? O da. Uvek na pravom mestu, u pravo vreme…
 • A stvarno sam bila divna… Npr, ja sam ta koja ga je naučila kako da je slaže da Kohiba nalog nije njegov. I ja sam ta koja je iskopala da mu je to slika sa MySpace-a od pre milion godina. I ja sam ta koja je vežbala sa njim kako će to da izgovori, a da ne bude sumnjiv. Jer nisam htela da im razorim brak. Čemu? Meni je bilo ok da uzimam najbolje od njega jer sam ja najbolje i dobijala… Osim kad ga ona baš jako iznervira svojom nebrigom o deci ili pati što ne zna kako da se reši svoje moralne obaveze prema rodbini iz Crne Gore… Ili ga njakaju na poslu pa mu treba savet… Dobro, nekad i kad ga nervira kuma iako to ne želi da prizna nikom sem meni, a prezire je… Mada, nervira ga i zet Iako pokušava da mu oprosti neke stvari… Možda bi išlo lakše da su roditelji ipak napisali testamente pa se ne raspravlja tajno sa sestrom oko podele stanova… De opet… Šta ono tačno ja volim?

A da, volim njega i njegovu posvećenost deci. Čak i to što maloj kosu šamponira četiri puta iako ona ne voli da pere kosu uopšte. Volim što zna da kuva i što se ne libi da proba nešto novo. Volim što je, iako smo kasnili nazad kući zbog njenog koncerta, ipak rekao “Nećeš mi putovati gladna“, pa smo ostali da jedemo. I volim što toliko voli da se ljubi, a ljubi se savršeno. Volim i taj ožiljak na levoj preponi koji ultra-senzitivno reaguje samo sa jedne strane

Da, ja bih mu verovatno progledala kroz prste svašta. Mada… kada bi mene uporedio sa tom bivšom koju je hteo da ženia nije, jer ga je prevarila (pošto je zaboga prevara smrtni greh, jelte) i sad se usuđuje da se druži sa njegovom kumom, oh sramote… verovatno bih mu očitala bukvicu. I pokazala mu da sam bolja od nje. Ili makar da će zbog mene patiti više kad ni mene ne bi imao. Ali da, druge stvari bih mu oprostila… Npr zajedničko biranje zavesa… 🙂 …ili te svingerske momente, naravno, dok god sam ja uključena… za sve bez mene… pa, nećemo zalaziti u te vode… ali, da. Napravila bih to nešto. I ne bih mu oprostila čak ni da mi ponovo kupi poklon na moru, iako sam tražila samo razglednicu… Ne, čak ni ako bi našao vremena za to između kupanja i prženja krompirića jer ona nit voli more niti je briga šta deca jedu… Jer ja nisam “jednostavna žena kojom sam mislio da sam se oženio“. Ni blizu. Ja sam savršeno komplikovana i znam šta hoću.

Sećam se kako je jednom rekao: “I kad je posumnjala nešto na tebe, rekao sam da smo kolege, da ti pomažem oko auta i da si ti toliko direktna da bi joj došla i u oči rekla da ćeš joj uzeti muža”.

Ono što ga je sjebalo jeste što ja nisam htela da joj uzmem muža. A na to nije računao.

Želela sam da ga imam, ali nisam morala da ga otmem. Mogao je da vodi dvostruki život kao i do tad, mogao je kum da ga pokriva i dalje, sve dok mene tetoši satima koje provodimo zajedno. I ne, ne bi mogao da ima stan sa drugarima, niti da tamo menja ženske kao u mladosti… Samo sa mnom…

I eto, da nije ovog mog rođendana i sećanja na tu punu kesu čokoladica koje si mi kupio ili tog ručka u našem restoranu u kojem kad god se pojavim pitaju za tebe jer nisu navikli da nas vide odvojene možda ne bih bila direktna. Možda bih ćutala i kulirala. Možda bih razmišljala o rođendanu svoje imenjakinje koji je samo nedelju dana ranije, možda bih se pitala da li ste i ove godine za isti bili na vikendici, roštiljali i svađali se danima oko gluposti, ili ste to ostavili iza sebe u prošloj godini…

Kontam, saznaćemo. Verovatno ubrzo, kada gospođa ponovo pokuša da me pokupi sa svojim autom. Slučajno, naravno. Jer zaboga, ona me ne zna. Ni mene, ni za mene. Ništa. Tabula rasa. A slučajnosti se dešavaju. Zaista se dešavaju.

Griža savesti se isto dešava. Nekima. Meni npr ne. Ali ako je ikome za utehu, znam da ga je zaista grizla savest onaj dan kada je ona sa decom pokisla kao miš jer je pljusak naleteo i padalo je i sa neba i iz zemlje, a on nije mogao da ih odveze kući iako je bio samo pola ćoška daleko, u autu. Da, tik pred oluju javio je da ostaje duže na poslu i kako da se sad pojavi pred školom iako sam mu govorila da ide…? Da, grizla ga je savest. Potvrđujem. Ok, da, jesmo se seksali da bi ga ta griža savesti prošla, ali… Nije to baš skroz bilo to. Eto, to bih mu možda, ali samo možda uzela kao olakšavajuću okolnost jer je bilo evidentno da savest ima. Za razliku od mene.

Ali zato ja imam kamere na autu, da ga pokrije sa svih strana, zlu ne trebalo. Za svaki slučaj… ako savest nema ni ona. Ili njega izda njegova.

I naravno, tako direktna kao i uvek, radim baš ono što sam mu obećala – priznajem sve baš za moj rođendan. Ja svoja obećanja uvek ispunim.

I da, znam da je karma kučka. Realno, evo baš za rođendan, kada ga zaista želim, ja ga nemam. Ali kontam, time ću otplatiti ono što je radio duže za svoju godišnjicu braka, kao i to da je pre nego što je nju izveo za njen rođendan – bio kod mene.

Do svidanija,

Mala od Skandala

Od istog autora:

Leave a Reply