“Ne igraj se sa vešticom, izgubićeš”

Još jedan je od onih dana u kojima uživam bez tebe. Ali ne, to me neće sprečiti u ovoj igri mačke i miša koju igramo, a koju si sam započeo. Zato sam se i naterala da ustanem iz kreveta, nabacim osmeh i dok se čačkam sa njim ostavim ti još jednu “osvetu, k’o posvetu”… Dobrodošao u još jednu paklenu subotu bejbe. Preživela sam te. Sada je tvoj red da umireš.

“Ne igraj se sa vešticom, izgubićeš”, probala sam da te upozorim. A ipak, oduvek si mislio da sam anđeo. Kakva zabluda! Ni dok sam srećna nisam anđeo. A kad me povrede, priču isteram do kraja, po svaku cenu. I ne odustajem. O ne.

A ti, ti si u jednom periodu svojom slatkoćom napravio pakao od mog veštičjeg života. I zato, dok sedim sa njim i dok pijemo vino, slušamo laganu opuštajuću muziku i ljubimo se, ipak mi prolaziš kroz glavu jer ti si taj koji me je naučio da pijem vino. Ti si taj koji mi je, ako ništa drugo, doneo na poklon ovaj otvarač, da ne bi morao da pozajmljuješ onaj od kuće i da lažeš gde je kad zaboraviš ga ovde, a ona ne može da ga nađe. Da, ometaš mi i dalje trenutke, ali ne dam da mi pokvare celu sliku. Naučila sam da se oduprem tim blic momentima koji mi prolaze ispred očiju i da se prepustim Njemu, a ne sećanju na Tebe. Nije teško priznajem. Ima bolji smisao za humor, dobro se ljubi i niko ga ne čeka kući. Mogu da pričam sa njim o svemu, čak i o ovome, a da mi ne zameri. Štaviše, podržava moju glad za knjigom i radi mi recenzije. “Možda bi trebala da preformulišeš ovo. Pitko je, ali… Jel stvarno misliš da je dobro da mu spomeneš plave oči umesto da pustiš čitateljke da sebi zamišljaju možda nekog zelenookog… ili crnookog…?” Nije ljubomoran, to vam je zajedničko. Ipak, dok pričamo o seksu i maštarijama, objašnjava mi kako može da deli. Ali samo onu do koje mu nije stalo. “Seks je seks dušo i to je ok. Ali kad deliš svoju ženu nije isto kao kad deliš tuđu. Naravno da se osećaš kao frajer kad deliš tuđu, šta misliš zbog čega drugog bi to radio? A ovo što sad deli svoju… Ma, nije ni ona njegova. A ja mogu samo da mu zahvalim što nisi više ni ti”.

Istina je, da sam ga upoznala pre tebe, da sam bilo koga upoznala pre tebe, gledala bih ga drugačijim očima. Naterao si me da sumnjam u sve i da zaista verujem samo odabranima. Nisam ona. Neću to sebi dozvoliti i realno, rekla sam prijateljicama da me išamaraju na svaku pomisao da postajem ona.

Proći će još dugo dugo dok nekome budem verovala da trči i da mu je majica znojava zato, a ne da se istom obrisao nakon seksa, a zatim takav došao u moj krevet, dok budem stopostotno verovala u utakmice i piva sa prijateljima, duži ostanak na poslu, poslovne konferencije i putovanja jer sve redom si ih lažirao, ali recimo da sam njemu poklonila 95% poverenja i da me uči kako da tu brojku povećamo. I mogu samo da budem zaista zahvalna tom svingeraju koji ti je priredila i na koji te je navukala jer iskreno – ja ne znam kako će ona ikad više ikome verovati. Mene je nešto preko godinu dana sa tobom dovelo do žestokog minusa, a njoj… njoj će za desetak dana devet godina agonije…

A ja ako budem bila u svingeraju, nešto se nadam da to neće biti iz želje da me jebe bilo ko drugi jer se trenutnog partnera gadim, a ne znam kako da mu kažem, niti da će to biti da bih spasila brak koji ne valja, ali se ipak plašim biti sama.

Jer, verovali ili ne, stvari koje su predodređene da se dese, desiće se. Možda 15god kasnije, ali desiće se.

Naučila sam na jedan vrlo vrlo zanimljiv način, priznajem. I ne, to nema veze sa tim da će vam jedna Kalina spasiti brak. Ali svaka priča u svoje vreme…

I što bi rekla jedna popularna serija,

Do sledećeg puta.

xoxo,

Gossip Girl

 

prezivela

Od istog autora:

Leave a Reply