Voljena

Nervozno sam ga čekala u stanu. Rekao je da će doći. Mora doći. Kasnio je. Milion misli prolazilo je mojom glavom, ali je samo jedna dominirala: iVana.

Taj dan bila je kod B. Đina i ja pile smo kafu dok je B pokušavala da ostavi utisak potpune nezainteresovanosti za gđu preko puta sebe, a opet, da izvuče što više informacija. iVana je bila u svojoj redovnoj ulozi knjiškog moljca, prizemna, realna, obična devojka iz susedstva koja je tu slučajno. Do momenta kada je Lenka, mila teta Kalinina, pitala gde je lepa teta jer mama želi da je upozna.

“Iiii u tom momentu pojavila se aždaja”, rekla mi je B. “Oči iskolačene, smirenost nestala i komentar – “koliko puta da ti ponovim da ne želim da je upoznam, ma ni da je sretnem na ulici” – otkrio je da ipak zna ko si. A onda se vratila svojoj ulozi. I uspela da spomene da joj telefon zvoni jer je posesivni muž zove da proveri gde je, ali oprašta mu, jer eto baš sad, sprema romantičnu večeru za njih”.

Nisam želela da verujem da neće doći. Nadala sam se da samo kasni, a svaki minut trajao je večnost. Čak nije ni puno kasnio. Ali meni se vreme vuklo, vuklo, vuklo…

* * *

Par sati kasnije, nakon što me je ušuškao, poljubio za laku noć i pomazio po kosi, osećala sam se savršeno.

“Nemoj ustajati, ja ću da zaključam”, rekao je tik pre nego što je spustio lagani poljubac na moje usne. “Lepo spavaj. Vidimo se ujutru. Pokupiću te na istom mestu, u isto vreme”.

“Volim ga”, pomislila sam sneno, shvatajući da želim da ova noć kulminira novim životom u meni.

* * *

“Budem li te još jednom čula da cviliš oko iVane, zadaviću te”, vrištala je Snežana na mene dok sam se ja blaženo smeškala. “Ako taj čovek nije dokazao da mu je stalo, ne samo tebi već i pred svima nama, onda stvarno ne znam šta da kažem. Jeste, ima kući dvoje dece, ali ono… shvataš li šta sve radi zbog tebe? I to ne samo kad ste sami! Pa svi to vidimo, a ti mi se tu bedačiš jer je ona otišla kod B. Nek ide… Šta god da uradi, svejedno je. Svi ga vidimo, svima nam je sve jasno. Ne znam samo kako ona nije skontala do sad”.

Nisam znala ni ja, ali sad mi je bilo svejedno.

Bila sam mažena, pažena, voljena. Bila sam ušukana za laku noć i tetošena “za sve pare”. Bila sam njegova i osećala sam se kao da je on moj. A sad sam znala da to osećaju i drugi. I ništa sem toga… nije bilo bitno.

Od istog autora:

Leave a Reply