Ponovo zajedno

“Ideš sa mnom?”, napisao je uz nezaobilazni smajli i srce mi je zatreperilo.

“Priznaj, čekao si da uđem u kadu kako bi mi se obratio. Gde su kamere?”, odgovorila sam, a svaki milimetar mog tela naježio se uprkos vreloj vodi.

“Da ti kažem, pa da ih skineš”, rekao je i ja sam se naglas nasmejala.

“Nikad! Samo bih se češće okretala ka njima”, uzvratila sam šeretski, zatim dodala kako se radujem našem susretu. Četiri dana haosa bila su iza mene. Ne samo zbog njega i njegove porodice. Moja porodica je bila u haosu i ja sam se zaista teško nosila sa tim. Trebao mi je on. Zagrljaj. Trebalo mi je da osetim mir kojim je zračio pored mene. Trebalo mi je da otmem malo tog mira i sakrijem ga u svojoj duši.

“Želim te”, napisala sam, ujedno i izgovarajući te reči u nadi da se čudo dosađuje. Njegovo “Sutra…” uverilo me da za čuda ipak treba vremena.

“Ah, sutra… znaš li ti gde je sutra i koliko sam ja jedna nestrpljiva žena?”, pokušala sam igrati na njegovu slabost, ali bezuspešno. Bila sam svesna da nije najavio svoj izlazak i da će teško da završi pored mene tu noć.

“Hej, blizu je. Sutra. Doručak, kafa, i sve po redu, ok? A onda ćemo smisliti nešto. Razmišljao sam o teretani”.

Ah, teretana. Tri puta nedeljno minimum, uz sve ono što izvlačio se do sad. Tri dodatna puta nedeljno, samo za nas. Da, dopadala mi se ta ideja. Jako mi se dopadala.

“Prodato. Preznojiću te pošteno”, obećala sam i čak i kroz telefon, mogla sam ga videti kako razvlači usne u osmeh.

Nedostajala sam mu, da. Jako sam mu nedostajala.

Zato sam i rešila da izbegnem svađu i preskočim mu spominjanje mojih praznika, čak i ako načne razgovor. Nije morao da zna kako sam se provela, ni da sam pokušala da uprkos svojim emocijama prema njemu, postupim ispravno. Nije morao da zna ni gde sam bila, ni šta sam radila. Uostalom, nisam znala ni ja.

I sa tom odlukom, zadovoljno sam se prepustila sanjarenju. Do sutra…

Od istog autora:

Leave a Reply