Uvod: #krimi priča

Pre ravno godinu dana, na današnji dan koji je, ni manje ni više kako se kasnije ispostavilo – rođendan izvesne gđe, na mojim ulaznim vratima našao se buket cveća i jedan CD.

Sećam se kao da je bilo juče – otvaram vrata, Zlatko sa svojim neodoljivim osmehom izlazi iz lifta, a na mom otiraču neka roza egzotika.

“Imamo tajnog obožavaoca, rekao bih”, govorio je, a brk mu se više nije smeškao. Mrzeo je konkurenciju bilo koje vrste.

“Možda bi tajni obožavaoc mogao da otkrije da ne volim rozu boju”, odgovorila sam, odložila cveće, i zaboravila na njega. Zlatko je bio tu i njegov zagrljaj bio je jedino što mi je bilo bitno.

* * *

Ipak, dva sata kasnije, dok se Zlatko spremao da ide, crv moje ljubomore je proradio pa sam se počela zezati da mi tajni obožavaoc možda ne zna omiljeno cveće, ali da možda zna moj muzički ukus te sam paradirala sa cvećem i CD-om Zlatku ispred nosa. Ispostavilo se pak da tajnom “obožavaocu” muzika baš i nije bila na pameti.

Pesmica koja je bila zakačena, učinila je da prebledim. Iako na odlasku, Zlatko mi se našao pri ruci, ali mi je, isto tako, oteo CD i pre nego što sam ga preslušala, i nestao uz jedno kratko “Javiću se”.

Paničio je zbog činjenice da štošta mogu da otkrijem o njegovom super-tajnom životu, a neko je bio odlučan da saznam. Na mom otiraču taj dan, pored cveća, nalazio se i snimak seksa. Lepo upakovan i adresiran na moje ime. Pa, na ime koje sliči mom svakako…

Pošiljka koju sam dobila taj dan nije bila prva. Ni poslednja.

Iako mi je prepričao ono što se rečima prepričati ne može i uključio svog advokata i policiju, zarad bezbednosti doma svog – a meni kako bude, ništa me nije pripremilo na trenutak kada sam odslušala lično ono što je (pretpostavljam) bilo na tom CD-u koji mi Zlatko nikad nije vratio, niti me pustio da čujem. Razgovor, smejuljenje, uzdasi i fantazije, sve na jednom mestu. Rekla bih “crno na belo”, ali… nijedan papir ne može dočarati zvuk njenog kikotanja i njegovog stenjanja, ne. Ma koliko da si dobar pripovedač… neke stvari ne mogu se dočarati. Pogotovo ne kada je to čovek koga voliš i čije dete nosiš.

Iskreno ću priznati da sam joj se divila. Na smelosti, na gluposti, na mudima.

Ja se nikada ne bih borila za čoveka koji je tolika stoka prema meni, niti bih mogla da mu se prepustim tako lako. I nikad više i nisam.

Danas, godinu dana kasnije, neka druga se kikoće njegovim glupostima, a Ona je i dalje budala kakvom je pravio i tada.

Pa, šta reći osim… Srećan rođendan Ti želi ekipa Male od Skandala! Uživaj u još jednoj od svojih zabluda.

 

log

Od istog autora:

Leave a Reply